živé vysíláníživé vysílání ohlásit závaduohlásit závadu počasí webkamera virtuální prohlídky

Kalinův dům - dům s pečovatelskou službou

Senioři a zdravotně postižení občané Hronova, jejichž schopnosti v oblasti osobní péče  a péče o domácnost jsou sníženy, mohou požádat o umístění v některém z domů s pečovatelskou službou. Byty v těchto domech mají dle § 10 zákona č. 102/1992 Sb. charakter bytů zvláštního určení. O uzavření nájemní smlouvy rozhoduje RM na základě doporučení sociální  komise.
Žádost o umístění  v DPS je k dispozici na sociálně zdravotním odboru MěÚ Hronov. Součástí žádosti je doporučení ošetřujícího lékaře.
Každý obyvatel si sjedná pečovatelskou službu v takovém  rozsahu, který mu pomůže zachovat maximální soběstačnost a dosavadní způsob života (ceník služeb).
Pečovatelskou službu zajišťuje odbor sociálně zdravotní Městského úřadu v Hronově, e-mail: socialni-odbor@mestohronov.cz, tel. 491 482 716.

Poštovní adresa

Dům s pečovatelskou službou Kalinův dům
Na Drahách 924
549 31  Hronov

V bezbariérové budově se dvěma výtahy je 41 bytů (28 bytů 1+0, 12 bytů 1+1, 1 byt domovníka) s kompletním příslušenstvím, vestavěnou skříní v předsíni, kuchyňskou linkou a balkónem.
Přízemní byty jsou bezbariérové a  mají malou předzahrádku. Ke každému bytu náleží sklepní kóje. Každý obyvatel si byt vybavuje vlastním nábytkem.
V suterénu má zázemí pečovatelská služba.  V suterénu je též kolárna, sušárna prádla a provozovna kadeřnictví a pedikůry.
Ve 4. podlaží je společenská místnost, která slouží k různým akcím, které obyvatelé pro sebe pořádají. Malá místnost v přízemí slouží k setkávání s rodinnými příslušníky nebo přáteli.

Dům s pečovatelskou  službou Hedvábnice
Hronov, Hostovského 36
Počet bytů: 17

Soubory ke stažení:

Tento text připravil/a: Milena Moravcová Zveřejněno: 14. 09. 2007